söndag 12 april 2009

Träningsläger med Leroy och Barkow

I strålande fint påskväder och moderata vindar har Team Stena Bulk haft träningsläger i Långedrag.

Teamets tränare Björn Alm var ansvarig för träningslägrets upplägg och skötte starter och banläggning med mycket rutin och entusiasm.

Världsrankingledande Clarie Leroy och amerikanska Sally Barkow gästade GKSS och deltog i träningslägret. Fredagens och lördagens träning avverkades i högt tempo med koncentration på startträning.
Teamet har nu med Madeleine Essen på trim istället för Anna Skarenhed som väntas kläcka en liten babies när som helst. Detta hindrade dock inte Anna att vara med ombord på fredagen och komma med goda trimtips. Tack Anna, din hjälp är värdefull.

Samarbetet i brunnen mellan Therese och Madeleine förbättrades hela tiden och tail teknik finslipades. - Helt grymt vad snabblärda tjejerna är, konstaterar Björn, en nöjd tränare.

Starterna fick Linda till riktigt, riktigt bra och det var en ganska knäckt Claire som tillslut lämnade rodret till sin tränare Bouet. Detta taggade Linda och teamet ännu mer och den gamle rutinerade fransmannen Marc Bouet hade inte en chans.

Manövrarna på banan och fördäcksarbetet mellan Anna och Annika flöt som vanligt på väldigt smidigt och utan några som helst problem.

- Mycket bra kvalitet och tempo höjande träning inför kommande tävlingar, säger tränaren Björn Alm.

Nästa vecka reser teamet till Spanska Calpe och deltager i årets första tävling. Följ tävlingen här på bloggen.

1 kommentar:

Bjurström sa...

Ni verkar vara i fin form efter träning i Långedrag. Behåll den formen och visa allt ni kan i Spanien. Vi följer er och hejar på er allt vi kan från Hamburgsund.
Kram till er alla!