lördag 6 augusti 2011

Till slut kom den!

Till slut kom vinden med besked. Tyvärr inte förrän på regattans sista dag, men bättre sent än aldrig brukar det ju heta. Vi fick gå ut och segla en placeringsmatch mot fransyskan Le Berre efter lunch. Det blåste runt 10 sekundmeter och vi körde med revad stor och fock.

Vi gatade in som styrbordsbåt men i slutet av prestarten så drog vi tyvärr på oss ett straff. Men med en fin lovartsstart och efter ett fantastiskt besättningsarbete på första kryssen så hade vi redan då dragit ifrån så mycket att vi kunde ta vårt straff innan kryssmärket och ändå komma ner på länsen med några båtlängder till godo. Sedan utökade vi ledningen ännu mer på andra kryssen och gick i mål långt före. En klar seger.

Vi visste ju att vi skulle få utdelning för att vara så samtrimmade om bara vinden kom och idag fick vi bekräftelsen på detta. Det känns bara tråkigt att vinden inte kunde infinna sig lite tidigare i veckan, det extremt jämna resultatet från RR skulle då säkert ha sett väldigt annorlunda ut.

Vann gjorde danskan Camilla Ulrikkeholm som seglade väldigt stabilt och enligt uppgift har vunnit alla sina matcher under regattans tre sista dagar. Grattis!

Lysekil har som så många gånger förr bjudit på en fantastisk vecka och vi tackar alla er som har gjort det möjligt!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hi Linda

I had the pleasure and the privilege of sailing with you and some of your crew for a few hours on the 4th of August and all I can say is was that it was fantastic and I was so impressed with you and your crews skill and professionalism.

I would like to wish you all the best in future competitions.

God Speed !.

Simon