onsdag 16 september 2009

Tre kärringar i Weymouth

Det blåste hårda vindar hela tisdagen. Grupp B fick gå ut och segla på förmiddagen, men banområdet hade flyttats innanför pirarna. Vid lunch hade de hunnit med tre av fyra matcher men då hade vinden ökat ännu mer så det blev avblåst.

Någon timme senare gjorde tävlingsledningen bedömningen att det hade mojnat och skickade ut oss i grupp C för att segla våra återstående fyra matcher i grundomgången. Redan under prestarten ökade dock vinden igen, men vi hade kontroll och lyckades ge vår motståndare ett straff. Vi gjorde en bra start men hade problem med att hålla höjden på kryssen och rundade som tvåa. Efter en bra, men något vinglig, läns hade vi tagit in lite och gjorde en bättre nedtagning. När våra motståndare sedan slog framför oss hamnade de för babords halsar och höll inte undan – ett straff till. Vi rundade långt före, satte spinnackern och seglade i mål.

Vi lär oss fortfarande mycket på varje banben. Seglarförbundets ordförande kommenterade vår läns i de hårda vindarna: ”Ni ser ut som tre kärringar” - och det är ju så vi känner oss ; ) Vi har ont nästan överallt men det var länge sedan vi hade så här roligt!

Idag, onsdag, är det också mycket vind och seglingarna är uppskjutna tills vidare. Team Stena Bulk ska segla först i femte flighten så vi väntar i land.

1 kommentar:

Bjurström sa...

Kämpa på, vi hejar på er mest!!
Här blåser det inte så mycket utan det är underbart höstväder.
Kram igen från Hamburgsund!