torsdag 15 juli 2010

SM i Malmö

Malmö har även i år fått äran att organisera SM veckan där man försöker få ihop så många olika sporter som möjligt. Utöver 6 st seglingsklasser så kan man även följa SM i bla simmning, klättring, golf och en mängd andra sporter.

Tyvärr har Annika drabbats av magsjuka, så vi fick snabbt leta upp en ersättare. Lyckligtvis så sa Vanja Lundberg ja till att hoppa in. Enda haken....vi var 4 kg över viktgränsen nu. Vid tisdag lunch blev det mat och drick stopp för oss och jag kan lova att det var ett hunrigt gäng som kom ner till Malmö, men oj vad lätta vi var.

Vi kör två fulla Roundrobins på två och en halv dag och första dagen bjöd på allt ifrån lättvind, friskvind, åskbyar, regn och solsken. Med dessa väderförhållanden så förstår ni säkert att det också var många vindvrid. Seglingsledningen fick arbeta hårt för att få igenom alla race. Det underlättade inte att startfartyget draggade helatiden så att de tillslut fick ge upp och sätta sig i en liten öppen motorbåt. Lite av en syn faktiskt..=))

Samanfattningsvis om dagen så är vi lite besvikna då vi dragit in 2 vinster och 4 förluster. 1 av våra matcher skall seglas om imorgon då seglingsledningen inte visade vår tjuvstart korrekt. Det betyder att vi har en chans att putsa lite till på första RR resultatet.Vi har gjort rikktigt bra starter under hela dagen, men fortfarande är det en del småsaker som vi behöver få till för att kunna knyta ihop säcken. Imorgon blir det nya tag då vi kommer segla RR2. Vi är ordentligt taggade för att ta in några segrar till!

Inga kommentarer: