måndag 21 juni 2010

Ingen vind

Svåra vindförhållande idag. Kiel ligger klämt mellan två vädersystem och det låg ingen vind när vi kom ner på morgonen.

Vi 13.00 tiden började sjöbris bygga och strax efter drog de igång Repechage och brons matcherna. 6 matcher att avverka innan vi skulle få vår första. Vi kunde komma ut på banan med Anna Kjellberg som är på plats och fick fina möjligheter att titta på matcherna innan. Det var lätt men relativt stadig vind som pendlade lite mot gögern nör sjöbrisen ökade lite.

Det blev en lång väntan och vinden började droppa igen men när det äntligen var dags för oss vid 17 var vi laddade. Fart, fart, fart och sedan höger om var det som gällde.

Vi gjorde en fin start och efter två möten ledde vi ut på högern. Vi ökade försprånget upp motkryss märket och fortsatte dra på länsen och när vi rundade upp vid länsmärket ledde vi med 10 båtlängder. Vinden fortsatte lätta och dog. Så kom den igen men inte jämt över banan och de fick en privatare och gick om. När vi rundade ner ledde de med 6 båt längder. Vi tog en chansning och jippade direkt efter kryssmärket. Det gick nästan hem men efter att vinden dött några gånger och kommit lätt lyckades de tyvärr hålla borta fram till mål.


När vi mötte Anna och Magnus Grävare efter målgång skakade de bara på huvudet och sa: - Ni gjorde ju allt rätt.


Sedan bröts racen för dagen. Det känns väldigt tufft när vi seglade bra men det är en del av spelets regler och sporten. Vi hoppas nu på bättre vind imorgon så att formatet hinns igenom.

Inga kommentarer: