måndag 7 juni 2010

Silver i Finland

Lättvind präglade finaldagen på Finskamästerskapen.
Som vinnare av kvarten fick vi välja motståndare i semi och vi valde det Israeliska teamet och tog två raka segrar. Vi hade bra båtfart, båthantering och ett lugn i båten som gav oss möjlighet att dra ifrån under båda matcherna. Klara för final!

Silje FIN fick möta Jing från Kina i den andra semin. Där blev det täta matcher där Kinesiskan ledde båda matcherna men Silje lykades segla om på sista länsarna och tog därmed den andra finalplatsen.

Sedan dog vinden och vi låg några timmar och väntade. Sakta men säkert kom det lite bris som stabiliserades och vi kunde köra igång finalen men med ändrat format. Nu var det först till 2 poäng istället för till 3.

Vi pressade Silje i starten och fick en fin start. I den lätta vinden var det oerhört viktigt att hålla farten i båten och i varje slag. Vi ledde och höll undan hela racet och när Silje fick ett straff på sista kryssen kunde vi köra lite mer avslappnat och första pinnen gick till oss. I andra starten höll Silje oss i ett hårt grepp och tog starten. Vi pressade på bakifrån men Silje höll undan och tog den andra pinnen.

I sista och avgörande matchen var det oerhört tätt. Jämn start där vi kom ut med bättre fart. Det var tätt hela racet och i en slagduell precis vid toppmärket på sista kryssen drog vi på oss ett straff och vi fick aldrig läge att kvittera på sista länsen. Silje vann därmed 2-1 och vi slutar som silvermedaljörer.


Vi seglar alltid för att vinna men är överförväntan nöjda med silvermedaljen och regattan som vi i första hand såg som träning. 18 matcher har gett fantastisk matchträning och tempo. Det har känts mycket bra i båten med bra båtfart och båthantering och vi har utvecklats mycket under dessa dagar. Bådar gott för kommande regattor.

Vi vill tacka HSS för ett mycket fint arrangemang både på vattnet o på land. Fin bevakning från både TV och press. Fantastiskt gott jobbat!

Inga kommentarer: