torsdag 26 maj 2011

Örnbrall, 15 m/s = teori

Väderprognosen på flertalet vädersidor på nätet visade igår 14-17 m/s byiga vindar från sydväst för området Nidingen-Måseskär, en prognos som även verkligenheten bekräftade. Bortblåst träningspass på havet blev istället teorigenomgång inomhus. Magnus Holmberg gick bland annat igenom situationer på banan, rundningar och prestart-förfarande där regelverket för match racing lämnat gråzoner. Dessa situationer blir ofta ämne för diskussion och många finns samlade i match racingens Call Book. Call Booken ska verka prejudicerande för de match racing-situationer som ofta blir ämne för tolkning.


- Det är alltid bra att fräscha upp teoritänket och höra hur andra besättningar diskuterar ombord, säger Linda. Vi har mycket att lära av varandra. I segling kan man sällan ha ett snack gemensamt ute på havet, som man ofta har i andra lagsporter, utan istället får man ta det på land efter träningen så detta var jättebra!


Nästa vecka hoppas vi på fina förhållanden med lagom vind och sol. Då kommer teamet träna med head cameras för media. Stay tuned!

Inga kommentarer: