tisdag 6 april 2010

Påskträning

Så var det äntligen dags för det fösta passet på vattnet. Längtan var stor och när vi kom ner till Långedrag o GKSS på söndagen strålade solen och vinden låg på osligt 8-13 m/s. Byigt!
Sjösättningen gick snabbt och smidigt och vår coach Martin Strömberg var på plats för snabb genomgång. Så äntligen kom vi ut - som ystra kalvar på grönbete!

Fokus för helgens träning låg på manöverträning och att känna in sig i båten igen efter vinter uppehållet. Vi körde kryss-länsbana och testade igenom nästa alla manövrar. Det var bra tempo och ingen risk att frysa men vi blev trötta snabbt.

Som Anna sä väl uttryckte det: - Åh, jag har missat en muskelgrupp på gymträningen! Vi andra instämmde stönande.

Bitvis var det rally i den byiga vinden men vi utvecklades snabbt och började hitta tillbaka till båten.

Måndagen bjöd på lätt lätt lätt vind, syd-ostlig 0-3m/s. Mattias Rahm, Jenny Axhede och Julia Wennerdahl fanns i sparringbåt och det var bra för att få upp tempot i båten trots den svaga vinden. Vi fortsätter att fokusera på båthantering med rörelsemönster i båten, hur man placerar sig , var allt sitter och hur båten hanteras bäst. Mycket givande och bitvis frustrerande. Vi avsliutade dagen med startträning för att få igång tajming och accelerations- och bromstider.

Nu är det en dags vila och sedan är det dags igen på onsdag och då får vi kanon sparring från Anna Kjellberg med besättning.

Inga kommentarer: