tisdag 23 februari 2010

5 dagar i veckan

Vintern är verkligen här! Isen håller ett järngrepp om hamnen och båtarna. För att hålla värsta seglingsabstinensen borta och för att förbereda oss inför säsongen har vi lagt fokus på fysträning nu. Elliotten är en fysisk båt och för att kunna prestera max på banan, både fartmässigt men även för orka ha huvudet kallt i taktikspelet - måste man orka hänga!

Vi drar nytta av vintermånaderna och varvar fysträningen på gymmet med skidor och skridskor. Träningen på gymmet är viktigast och på schemat ligger 4-5 pass i veckan.

För att finjustera träningen har vi tagit hjälp av Martin Sothell, GKSS. Målet är att optimera träningen för var och en av oss utifrån den position vi har ombord, - styrka, kondition och smidighet.I torsdags mötte vi upp Martin på Life i Långedrag för genomgång och ett gediget styrkepass. Martin presenterade ett grundprogram som kompletterades med unika övningar till var och en av oss utifrån våra behov ombord. Det var ett fantastiskt bra och motiverande pass där vi verkligen fick isolera vissa "seglingsmuskler" och det kändes "gott" i kroppen dagen efter.

Tusen tack Martin!

Inga kommentarer: