fredag 31 oktober 2008

2:a på damernas världsranking

ISAF meddelade i torsdags den senaste rankingen och vi har klättrat från nionde till andra plats!

Helt otroligt vilken kanon säsong vi har haft. En säsong som började i slutet av februari i London och som inte är riktigt slut ännu.

Nästa helg väntar avslutningen på Nordic Tour i Långedrag. Det kommer troligtvis att bli en kall och spännande avslutning. Teamet har vunnit Nordic Tour tävlingen i Malmö i början av maj och även Köpenhamn deltävlingen i september. Deltävlingen i Finland valde teamet bort till fördel för att att segla mot de bästa herrbesättningarna i Spring Cup.

Team Stena Bulk ligger 4:a på 14,25 poäng med serien 1-DNC-1. En mycket bra serie, men tyvärr så verkar upplägget vara sådant att vi trots seger i sista deltävlingen inte kan vinna den Nordiska Touren totalt. Surt sa räven, men detta föranleder en diskussion till nästa säsong om att ändra poängberäkningen och köra samma som killarna har på sin tour.

Tillbaka till den senaste ISAF världsrankingen. Så här ser rankingen ut för de fem främsta:

1 LEROY Claire FRA 11474

2 RAHM Linda SWE 10053


Det känns fantastiskt att få denna bekräftelse som det ändå är med en Världsrankingsplacering. Vi har haft en otroligt bra planering, bra sponsring, bra flyt och ett helt underbart TEAM!

Nu har vi lagt en grovplanering för nästa säsong och det är bara att köra vidare med den egna fysiska träningen, den gemensamma taktiska träningen innan säsong 2009 drar igång igen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja, bara att grattulera! Ännu ett bevis på hur grymma ni varit under hela säsongen! GRATTIS till alla segrar och det gigantiska klivet på rankingen!